Explore
Also Available in:

Creation Gye­re­keknek

Dinoszauruszok kora – Ilyen nem volt!

írta:  és Lita Sanders (nee Cosner)
fordította: Balogh István (firemedia.hu)

©123rf.com kajornyot, Jeremy Christensen, Christian Weber, Abi Warner, Montserrat Fernandez Tamayo, kajornyot | ©alamy.com Friedrich Saurer, Science Photo Library, dotted zebra
Picture1
A ma élő növények és állatok közül sokat találtak megkövesedve a dinoszauruszok közvetlen közelében!

Láttál már olyan könyvet vagy tévéműsort, amiben azt állították, hogy a Föld nagyon más volt akkor, amikor a dinoszauruszok éltek? Valószínűleg azt mutatták benne, hogy a dinoszauruszok uralta Földön csak kisméretű emlősök laktak. Olyan könyvekkel is találkoz­hatsz, amelyekben a dinoszauruszokat kopár földön ábrázol­ják, nagyon kevés növényzettel, a háttérben pedig sok vulkánnal. A fosszíliák azonban egészen mást bizonyí­tanak. A ma élő növények és állatok közül sokat találtak megkövesedve a dinoszauruszok közvetlen közelében!

‚Élő kövületek’

Azokat a ma is élő állatokat nevezzük ‚élő kövületeknek’, amelyek pont olyanok, mint a kőzetekben is megtalál­ható, többmillió évesnek mondott élőlények. Bizony, sok ‚élő kövület’ van! Szalamandra, homár, krokodil és kacsa­csőrű emlős egyaránt található olyan kőzetek­ben, amelyek állítólag a dinoszauruszok korából valók. Ez azt mutatja, hogy az, hogy valami megkövesedett, még nem jelenti azt, hogy az az élőlény már többmillió éves, esetleg már kihalt. Hallottál már a yorkshire-i megköve­sedett medvékről? Az angliai Yorkshire-ban található vízesés alá a látogatók játékmacikat tesznek, melyek méretüktől függően 3–5 hónap alatt megkövesednek a kalciumban gazdag vízben. Nem kell hozzá többmillió év, csak megfelelő körül­mények és ásványok!

Időnként felfedezünk egy ‚élő kövületet’, amiről azt gondolták, hogy már régen kihalt. Ez történt például a bojtosúszós maradványhal esetében. Úgy tartották, hogy többmillió éve kihalt, de Dél-Afrikában hor­ászcsó­nakkal kifogtak egy ép és egészséges példányt! Ez egy evolúciós feltevés tévességét is bizonyítja, miszerint vélhetően az uszonyával sétált a tengerfenéken. Kide­rült, hogy ez nem igaz. Az uszonyait úszásra hasz­nálta. Micsoda meglepetés!

Továbbfejlődnek az élőlények idővel? Vagy változatlanok maradnak?

Az a tény, hogy a manapság talált állatok pontosan úgy néznek ki, mint azok, amelyeket többmillió évesnek tartanak, annak a bizonyí­téka, hogy nem is olyan régiek. Az evolúció elvileg azt jelenti, hogy a dolgok változ­nak, azért, hogy az őket körülvevő világ változá­saihoz alkalmazkodjanak, különben elpusztul­nának. De az a tény, hogy ezek az állatok változatlanok, bizonyíthatja, hogy nem többmillió évesek, és hogy az evolúció nem igaz.

Fényképek Dr. Carl Werner „Living Fossils” (Élő kövületek) című könyvéből.
coelacanths
Ma élő bojtosúszós hal (bal) és A „dino­szauruszok korából” származó bojtosúszós hal (jobbra)

Az evolucionisták azt mondják, hogy a majmok és az emberek őse egy alacsony emlős volt, amely a „dinoszau­ruszok korában” élt. Ez az emlős aztán állítólag továbbfej­lődött valami majomszerűséggé, majd emberszerű­séggé, majd ember lett belőle. Ugyanakkor a tőfarkú rák, az alligátor és a páfrányfenyő egyáltalán nem változott meg. Ha az evolúció igaz, akkor hogy lehet az, hogy valami évmilliók elteltével is ugyanolyan marad, miközben körülötte állítólag minden megváltozik?

Fényképek Dr. Carl Werner „Living Fossils” (Élő kövületek) című könyvéből.
17148-conifers
Egy ma élő toboztermő (simafenyő) (bal) és Dinoszauruszok korából származó toboztermő (jobbra)

A főbb állat- és növénycsoportok mindegyike megtalálható a dinoszauruszok kőzetréte­gében. Akkor hol van az evolúció rétege? A Bibliában azt olvassuk, hogy Isten mindenféle állatot a saját „fajtája” szerint teremtett (Mózes 1. könyve /Teremtés könyve/ 1:24–25). Vagyis a macska az macska, a kutya az kutya, és nem látunk olyat, hogy a kutya macskává változna. A kövületek tanúsága is azt támasztja alá, amit a Biblia mond. Tehát az úgynevezett hiányzó láncszemek, amiket az evolucionisták az elveik bizonyításához keresnek, tényleg hiányoznak! Az evolucio­nistáknak szüksége van az átmeneti fosszíliák­nak nevezett dolgokra ahhoz, hogy az evolúció elmélete helyesnek bizonyuljon. Az átmeneti fosszíliák állítólag olyan „átmeneti”, köztes kövületek, amelyek egy állatnak más állattá való változása során keletkeztek. Az ilyen, átmenetinek tartott kövületek közül sokról azt is mondhatjuk, hogy annak a sokszínűségnek a részei, amilyennek Isten kezdettől fogva megalkotta a teremtményeket. Például az Archeopteryxről azt gondolták, hogy a dinoszauruszok és a madarak átmeneti fosszíliája, de valójában csak egy madár.

Mi a helyzet azokkal az állatokkal, amelyek nem találhatóak együtt a dinoszauruszokkal?

Nem találtunk még emberi csontvázakat vagy nagyem­lő­sök fosszíliáit dino­szau­ruszoké mellett. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem éltek egyszerre a dino­szau­ruszokkal – csak azt jelenti, hogy még nem ástuk ki őket. Tízezerből csak egyszer fordul elő, hogy egy szárazföldi állat pont egy dinoszaurusz mellett kövesed­jen meg, és a legtöbb kövület egyébként is az óceánból származik. Az eddigi leletek alapján elmond­ható, hogy minden főbb állattípusból találtak azonos helyen fosszíliákat, ráadásul ezek a mai fajokhoz képest változatlan tulaj­don­ságokat mutatnak.

Több, mint valószínű tehát, hogy a dinoszau­ruszok együtt éltek a ma élő élőlények töb­bsé­gével! Számunkra, akik hiszünk a bibliai teremtéstörténet hitelességében, ez amúgy is természetes!

Tények dióhéjban!
Repenomamus Giganticus

Tények dióhéjban:

  • A hatodik napon teremtetett
  • Fosszília lelőhelyek: Kína, Liaoning tartomány
  • Táplálkozás: Ezek az emlősök dinoszaurusszal táplálkoztak! Az erszényes ördöghöz hasonlító, Repenomamus nevű, megkövesedett emlős gyomrában egy dinoszauruszt találtak!

Méret:

  • 1 m hosszú
  • Testtömege a 14 kg-ot is elérheti
REPENOMAMUS-GIGANTICUSStocktrek Images, Inc / Alamy Stock Photo